Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΑΡΚΑΔΙΑ: Ορειβατικό περιβαλλοντικό διήμερο στο Μαίναλο


Ορειβατικό περιβαλλοντικό διήμερο στο Μαίναλο, υλοποιείται από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και το Δήμο Γορτυνίας (Κοινότητα Ελάτης).
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποβλέπει να αναδείξει το Μαίναλο, που ήδη αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης και εντάσσεται στο όραμα για την βιώσιμη ανάπτυξη της ορεινής Αρκαδίας.
Όπως αναφέρει ο ΣΑΟΟ στην ιστοσελίδα του, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί  ∆ιήµερη διασυλλογική συνάντηση & εγκαίνια µονοπατιού ∆υτικό Μαίναλο -Φαράγγι Αρκουδόρεµα, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:


ΣΑΒΒΑΤΟ 21.5.2016
9.30π.µ. Συνάντηση και υποδοχή των ορειβατικών συλλόγων (Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς και Κρήτης) στο πανέµορφο χωριό Πιάνα υψόµ. 1.100µ.
10.00π.µ. Έναρξη πορείας Σαββάτου.
Α’ διαδροµή: Πιάνα-Σπήλαιο Πανός -Λυκόρεµα -Ποταµός Ελισσώνας -Αρκουδόρεµα –Κανελλάκια -Παλιοχώρι Ελάτης (χώρος κατασκήνωσης).
Ώρες πορείας: 6.30 | Κατηγορία: Β+
Β’ διαδροµή: Πιάνα -Σπήλαιο Πανός -Λυκόρεµα -Ποταµός Ελισσώνας -Αρκουδόρεµα. Ώρες πορείας: 3.30 | Κατηγορία: Α+
Στη συνέχεια µε τα λεωφορεία, οι ορειβάτες της Β’ διαδροµής θα επισκεφθούν το ιστορικό χωριό των Κολοκοτρωναίων, το Λιµποβίσι και από εκεί θα φτάσουν στο χώρο της κατασκήνωσης στο Παλιοχώρι Ελάτης (1.200µ.). Το απόγευµα του Σαββάτου στον χώρο της κατασκήνωσης θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι µε δηµοτικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. ∆ιανυκτέρευση σε σκηνές ή ξενώνες σε Ελάτη, Βυτίνα κ.λ.π.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.5.2016
Α’ διαδροµή: Παλιοχώρι Ελάτης-Ελάτη-Χαράδρα ποταµού Μυλάοντα-Βυτίνα
Ώρες πορείας: 4 | Κατηγορία: Β+
Β’ διαδροµή: Παλιοχώρι Ελάτης-κορυφή Μαδάρα (1.585µ.)-
Έντεκα Τούρκοι-Ελάτη-Χαράδρα ποταµού Μυλάοντα-Βυτίνα
Ώρες πορείας: 6.30 | Κατηγορία: Β+

Υπεύθυνοι: ∆έδες Ν., Αλειφερόπουλος Γ., Χωµατάς Θ., ∆ελής ∆., Φιλιπποπούλου Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: