Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η καθαριότητα με το Λουτράκι είναι σε «διάσταση»

γράφει ο Νίκος Λόης

Ήμασταν με κάποιους φίλους σε γνωστή καφετέρια του Λουτρακίου, απολαμβάνοντας το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, όταν ο ήλιος αποφάσισε στην ώρα του να «κρυφτεί» πίσω από τον Ναό της  Ήρας , στο Ηραίον, και παρακολουθούσαμε μαγεμένοι, εμείς και πολλοί άνθρωποι που αγαπούν να περπατούν στην όμορφη παραλία μας στο Λουτράκι, την Δύση του.
Ο γαμβρός του ιδιοκτήτη, ένας πολλά υποσχόμενος νέος με πραγματική αγάπη για τον τόπο, μας προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα και μας ανέφερε ότι του έστειλαν μήνυμα κάποιοι φίλοι του τουρίστες, που είχαν  επισκεφθεί προηγουμένως το Λουτράκι και του έγραψαν ότι το μέρος είναι μαγευτικό, αλλά είναι «βρώμικη» η Πόλη μας.


Σίγουρα αυτή, δυστυχώς, είναι η εικόνα. Άκουσα πρόσφατα κάποιες νοικοκυρές να συνομιλούν και να λένε  ότι στην γειτονιά τους δεν έχουν δει  πεζό σκουπιδιάρη.
Στον κεντρικό δρόμο οι κάδοι απορριμμάτων εκπέμπουν δυσοσμία και οι μαγαζάτορες της παραλίας χρησιμοποιούν τους κάδους οικιακών απορριμμάτων λες και προορίζονται μόνο για τα μαγαζιά τους.
Δεν έχουμε δει να πλένονται οι κάδοι, οι δρόμοι, τα πλακάκια και τα πεζοδρόμια.
Αντί λοιπόν να πράξετε τα δέοντα ασχολείται με την καθαριότητα ο αυτόματος πιλότος.
Διερωτώμεθα αξιότιμοι Δημοτικοί Άρχοντες και κύριοι Αντιδήμαρχοι, τι έχετε κάνει για να αλλάξετε την εικόνα αυτήν; Με συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δεν λύνονται τα προβλήματα. Επίσης με το να ασχολείστε μόνο με το ΚΑΖΙΝΟ, που σας «άγει» και σας «φέρει», εκεί που αυτό συμφέρει, δεν θα λυθούν τα προβλήματα του τόπου μας.
Η καθαριότητα λοιπόν φίλες και φίλοι μου προχώρησε μονομερώς και αποχώρησε από «τραπέζης και κοίτης» και από την οικία του Δήμου μας και έκτοτε βρίσκονται σε «διάσταση».
Πρέπει να της αποδείξετε λοιπόν ότι την αγαπάτε πραγματικά και ότι φροντίζετε γι αυτήν, αλλιώς θα σας ζητήσει διαζύγιο, με ανυπολόγιστες συνέπειες, διότι δεν θα βρείτε άλλην σαν και αυτήν……
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα, εφόσον δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας απέναντί της, να έρθει κάποιος άλλος που να την αγαπά πραγματικά αυτήν και όχι το ΚΑΖΙΝΟ;
Εμείς οι πολίτες την αγαπάμε και χαιρόμαστε να την βλέπουμε, μην μας την στερείτε, διότι θα αναγκαστούμε να αντιδράσουμε….
Η ανοχή έχει και αυτή  τα όρια της …

 *Ο Νίκος Λόης είναι Δικηγόρος και π. Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: