Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Μια του κλέφτη... δυό του κλέφτη... τρεις και... πάμε από την αρχή!


2ος Mini Marathon Ξυλοκάστρου
«Η ξενομανία είναι αμορφωσιά, είναι χωριατιά»! Αυτό έγραφε ο μεγάλος Έλληνας Περικλής Γιαννόπουλος, που με τα κείμενά του ενέπνευσε το κίνημα της επανελλήνισης που υπηρέτησαν κορυφαίοι του πνεύματος όπως ο Πικιώνης, ο Ελύτης και ο Χατζιδάκης.
Τον σκέφτομαι κάθε τόσο όταν διαβάζω, σε αθλητικές κυρίως διοργανώσεις, να γράφουν αντί για Μαραθώνιος… Marathon. Είναι ντροπή να αποποιούμεθα την γλώσσα και την ιστορία μας. Γλώσσα και ιστορία που όλες οι λατινόγλωσσες χώρες δεν μπορούν ούτε καν να ονειρευτούν, γιατί τους λείπουν οι ανάλογες παραστάσεις.

Πρωτάθλημα Junior
Αμ το άλλο; Πρωτάθλημα, λέει, Junior. Και να σκεφτεί κανείς ότι, αυτοί που τα διοργανώνουν (αν μπορούν να ονομασθούν διοργανώσεις τα πανηγυράκια τους) είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων (όχι όμως και παιδείας) και υποστηριζόμενοι από αιρετούς, που εκλέγονται από Έλληνες. Να ξαναθυμίσω λοιπόν: «Η ξενομανία είναι αμορφωσιά, είναι χωριατιά».

Γιατί κατηγορείτε τον Φίλη;
Είναι άδικο να κατηγορείτε τον Υπουργό Νίκο Φίλη για τα καμώματα, τις αποφάσεις και το ξεχείλωμά του.
Ο άνθρωπος, όπως και όλα τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμουνιστής με ιστορία και πιστεύω. Και αυτά υπηρετεί. Αν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον, ρίχτε τα στον Αλέξη Τσίπρα που τον επέλεξε για την θέση αυτή. Λέτε να μην γνώριζε τι έκανε; Αν θέλετε να πάμε πιο βαθειά, ρίχτε τα στους ψηφοφόρους που με τις επιλογές τους ή την αποχή τους έφτιαξαν έναν ακόμη εθνικό εφιάλτη. Και αν θέλετε να πάμε το μαχαίρι ως το κόκκαλο, τότε, θυμηθείτε ποιος έφτιαξε το κλίμα παράδοσης και ασυλίας σε ότι αντεθνικό και αριστερό ονομάζοντάς τα προοδευτισμό.
Αυτογνωσία λοιπόν και αυτοκριτική, πριν κατηγορήσουμε τον κάθε Νίκο Φίλη (και δυστυχώς είναι πολλοί).


Δεν υπάρχουν σχόλια: