Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Τα μανιτάρια προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ

Ορισμένα βρώσιμα και φαρμακευτικά μανιτάρια περιέχουν βιοενεργά συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των νεύρων στον εγκέφαλο και να προστατεύσουν έναντι νευροεκφυλιστικών καταστάσεων, όπως η φλεγμονή που οδηγεί σε νευροεφυλιστικές νόσους, όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ.


Τα δεδομένα που υποστηρίζουν τον πιθανό ρόλο των μηκύτων ως λειτουργικών τροφίμων, για τη μείωση ή την καθυστέρηση της ανάπτυξης νευροεκφύλισης που έχει να κάνει με την ηλικία, παρουσιάστηκε σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Medicinal Food. Σε αυτό, οι συγγραφείς, από το Πανεπιστήμιο Malaya, της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, συζητούν τα επιστημονικά ευρήματα που σχετίζονται με τις επιδράσεις των βρώσιμων μανιταριών στην υγεία. Οι συγγραφείς εστιάζουν στη δραστηριότητα των βιοενεργών συστατικών των μανιταριών, που μπορούν να προσφέρουν νευροπροστατευτικά και γνωστικά οφέλη.
"Σε αντίθεση με τη βιβλιογραφία, σε σχέση με τα συστατικά των τροφίμων που μπορούν να ωφελήσουν τις καρδιομεταβολικές νόσους και στον καρκίνο, πολύ λίγες μελέτες έχουν εστιάσει στις τροφές που μπορούν να είναι ωφέλιμες στις νευροεκφυλιστικες νόσους", τόνισε ο συγγραφέας της επιθεώρησης Journal of Medicinal Food Sampath Parthasarathy, διευθυντής της Έδρας Καρδιαγγειακών Επιστημών του Νοσοκομείου της Φλόριδα, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φλόριδα. "Η παρούσα μελέτη μπορεί να οδηγήσει στην αναγνώριση πολλών νευροπροστατευτικών τροφών".

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: