Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Απόστολος Πόντας: « Η Δημοκρατική Παράταξη απεχθάνεται τις ομαδοποιήσεις και τις φασιστικές γενικεύσεις, που προσβάλλουν τους πολίτες κάθε ιδεολογικής και θρησκευτικής καταβολής.'»



Η Δημοκρατική Παράταξη έχει δημοκρατικούς παρονομαστές και απεχθάνεται τις ομαδοποιήσεις, τις φασιστικές γενικεύσεις και τους παντός είδους φαρισαϊσμούς. Σε καμία περίπτωση η σεξουαλική προτίμηση οποιουδήποτε δεν μπορεί να αποτελέσει στίγμα, αλλά ούτε και να χαρακτηρίσει συλλήβδην τους συναδέλφους τους ή τους ομοϊδεάτες του.

 
Ως εκ τούτου, είναι εντελώς άστοχη η δήλωση του κ. Ραγκούση, όπως και η στιγμή που επέλεξε να την κάνει, καθώς περιέχει σεξιστικό και ρατσιστικό σχόλιο και επί της ουσίας εκτρέπει τον Νέο Φορέα από  τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση στην πολιτική όλων των πολιτών. Και αυτό γιατί όλοι εμείς υποστηρίζουμε πως η εκτροπή από το καθήκον ορισμένων πολιτικών δεν μπορεί να καταδικάσει την πολιτική στο σύνολο της, και συνεπώς κατά τον ίδιο τρόπο, η όποια συμπεριφορά ορισμένων Ιερωμένων δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το σύνολο της Εκκλησίας ή του εκκλησιάσματος.
Σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό κράτος εξ ορισμού θα πρέπει να σέβεται τον χαρακτήρα και το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας και η Εκκλησία να αναγνωρίζει τις δομές και τους θεσμούς του κράτους. Δεν είναι η στιγμή να ανοίξουμε νέες πληγές και να χαράξουμε διαχωριστικές γραμμές, αλλά πρέπει ως προοδευτικοί άνθρωποι να ενώσουμε και να αμβλύνουμε τις διαφορές με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή στην διαφορετικότητα.
Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να ντρέπεται για την θρησκευτική του ταυτότητα και την Χριστιανική του πίστη, ούτε βέβαια να επαίρεται γι’ αυτήν. Όπως επίσης η Εκκλησία οφείλει να αναγνωρίσει ότι θεμέλιο του χαρακτήρα της και του εκκλησιάσματός της είναι ο Ελληνισμός και το Ελληνικό κράτος.
Ο οποιοσδήποτε ρατσιστικός φανφαρονισμός και οι επιπόλαιες ομαδοποιήσεις με αντίτιμο την δημοσιότητα ή την παράγωγη επικοινωνιακού σοκ, δεν συνάδουν με τις αρχές της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης και προσβάλλουν όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκευτικής ή κομματικής ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: