Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

«ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» - Ο αποκριάτικος χορός


Σε μια αίθουσα γεμάτη από όμορφες αποκριάτικες παρουσίες, σπανιόλες, τσιγγάνες, μαζορέτες, δούκισσες, χαβανέζες αλλά και σπανιόλους και μονόκερους, αποχαιρέτησαν την Αποκριά οι χορωδοί - μικροί και μεγάλοι- και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ».

«Τ` ακούτε τι παράγγειλε η Καθαρή Δευτέρα;
Πέθαν` ο κρέος πέθανε, ψυχομαχάει ο τύρος
Σηκώνει ο πράσος την ουρά κι ο κρέμμυδος τα γένια!
Μπαλώστε τα σακούλια σας, τροχίστε τα λεπίδια
Και στον τρανό τον πλάτανο, να μάσουμε στεκούλια».

Ο αποκριάτικος χορός έλαβε χώρα στο κέντρο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου.

Χορεύοντας και τραγουδώντας σατυρικά, λαϊκά-παραδοσιακά, αποκριάτικα τραγούδια, ταγκό, βαλς και καντρίλιες, καλό φαγητό, άφθονο κρασί και με τα δώρα της λαχειοφόρου που ξεπέρασαν τα 300, έδωσαν χαρά σε όλους.

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία με μαέστρο τον  καθηγητή της μουσικής κ. Νίκο Καπετάνιο σε μια ξεχωριστή εμφάνιση χάρισε νότες χαράς σε γονείς και φίλους των μικρών χορωδών και όχι μόνο.
Η Μικτή χορωδία με μαέστρο τον  κ. Γιάννη Κόντη τραγούδησε ντόπια αποκριάτικα τραγούδια. 
Του Αη Γιαννιού ο δρόμος, Αργειτοπούλα, Το κόψαν τ` άμοιρο νερό(το νερό του Κεφαλαρίου), Η παλαβή Αποκριά ήταν μερικά από τα τραγούδια.
Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Γεώργιος Σελλής, οι βουλευτές Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και  κ. Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, η θεματική περιφερειακή σύμβουλος κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Σιδέρης, οι εκδότες των εφημερίδων ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, κ. Χρήστος Καλατζής και «ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ» κ. Θωμόπουλος Χαρίτος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις για την προσφορά των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς, τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την προβολή του αποκριάτικου χορού μας.
Η Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για να λάβει μέρος: στις 3 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Πατρών και στις 14 Απριλίου στο Φεστιβάλ του Πύργου.
Το 2ήμερο Φεστιβάλ του Συλλόγου θα γίνει στις 28-29 Απριλίου με τη συμμετοχή οκτώ χορωδιών απ` όλη την Ελλάδα.
Κλείνοντας μοίρασαν ευχές για Καλή Σαρακοστή, με μετάνοια και συγχώρεση για να οδηγηθούμε στο θείο Πάσχα και την Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: