Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Παραστάσεις σε Κόρινθο και Κιάτο
Θέατρο Σκιών: «Ο Βασιλιάς Μίδας»
Τι: Ο μύθος του Βασιλιά Μίδα ο οποίος συναντά τον θεό Διόνυσο και του ζητά το δώρο ό,τι αγγίζει να γίνεται χρυσός. Η απληστία του Μίδα απειλεί την ίδια τη ζωή του, μιας και δεν μπορεί να φάει πιά, αφού ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσάφι… 

Στο β΄ μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο μουσικός αγώνας του θεού Απόλλωνα-ο οποίος παίζει λύρα- με τον Μαρσύα – που παίζει φλογέρα- και κριτή του αγώνα τον Βασιλιά Μίδα.
Ο Μίδας τελικά προτιμά τον Μαρσύα και τιμωρείται απο τον θεό Απόλλωνα, ο οποίος του φορά αυτιά γαϊδάρου. Στο ά μέρος της παράστασης παρουσιάζεται η υπερβολή της προσκόλλησης στα υλικά αγαθά, το πάθος και η αλαζονεία του εύκολου πλουτισμού. Στο β΄ μέρος αναδεικνύεται η αγάπη των Αρχαίων Ελλήνων για την μουσική, αφού είχαν θεσπίσει ακόμα και μουσικούς αγώνες και την ιδιαίτερη αγάπη τους για την θεϊκή λύρα.
Που: Συναυλιακός Χώρος «Μαρία Δημητριάδη», Αδειμάντου 12 Κόρινθος
Πότε: Κυριακές 4, 11 και 18 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα: 18.00 (Κυριακή 11/2 στις 12.00)
Είσοδος: 5 ευρώ Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2741305059 κ 6948278056

Παιδικό Θέατρο: «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Τι: Το τμήμα του Παιδικού θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού του συλλόγου πολιτισμού Σαν Παραμύθι, στα πλαίσια του Θεατρικού Χειμώνα / Κιάτο ‘17 ’18, θα παρουσιάσει την ρομαντική κωμωδία Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που θεωρείται ως το κορυφαίο δημιούργημα της πρώτης περιόδου του συγγραφέα.
Χιούμορ, φαντασία, παιχνίδι, φιλία, αγάπη, επιθυμία, όνειρο, ισότητα, σχέσεις, οικογένεια, όρια, είναι μερικά από τα υλικά που συνθέτουν μια παράσταση που αφορά όλους και απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας
Με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι, ανακαλύπτουμε τους τρεις διαφορετικούς κόσμους που συμπλέκονται στο Όνειρο: τον κόσμο των Ευγενών (της εξουσίας & της δικαιοσύνης), τον κόσμο των Ξωτικών (της μαγείας και των μεταμορφώσεων) και τον κόσμο των Μαστόρων (της απλής και ενίοτε κωμικής καθημερινότητας).
Λίγα λόγια για το έργο:  Σ’ ένα δάσος, μια νύχτα με πανσέληνο, τέσσερις νέοι που ακολουθούν την τρέλα της αγάπης, ένας Δούκας και μια αμαζόνα, ένα φίλτρο μαγικό, σκανδαλιάρικα τελώνια, μια παρέα αστείων θεατρίνων και ένας γάιδαρος συνθέτουν ένα συναρπαστικό παραμύθι, μια μαγευτική ιστορία, γεμάτη γέλια, παρεξηγήσεις, μεταμορφώσεις και ανεξάντλητη φαντασία. Ανάλαφρη σαν το βάδισμα ενός ξωτικού, τρελούτσικη σαν τις πράξεις ενός ερωτευμένου, αυθόρμητη σαν την δύναμη της νιότης, ευφάνταστη … σαν τον ψίθυρο ενός «Ονείρου».
Που: Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, Γ. Γεννηματά 2 Κιάτο
Πότε: Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα: 19.00
Γενική είσοδος: 7 € | Παιδιά-άνεργοι-ΑΜΕΑ: 5 €

Δεν υπάρχουν σχόλια: