Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΡΚΑΔΙΑ: 3 σχολεία κέρδισαν τα βραβεία επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκε (Τετάρτη 16 Μαΐου) η παρουσίαση των μαθητικών σχεδίων που έλαβαν μέρος στο 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών και μιας πρώτης επαφής τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.
Όλες οι προτάσεις που παρουσίασαν οι μαθητές είχαν δουλευτεί με πολύ μεράκι από τα παιδιά και διέθεταν πρωτοτυπία και φαντασία που σπάνια απαντάται στους «μεγάλους» επίδοξους επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα όλη η εργασία τους διακρίνονταν από σοβαρότητα και επαγγελματισμό που εξέπληξε την Επιτροπή. Η αξιολόγηση και η επιλογή των καλυτέρων ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία για την Επιτροπή, η οποία έλαβε υπόψη την ιδέα αυτή καθ' εαυτή, την παρουσίαση, την καινοτομία, το ρεαλισμό και την αρτιότητα του σχεδίου κάθε σχολείου.
Μετά από σχετική ψηφοφορία και με πολύ μικρές διαφορές, τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας έχουν ως εξής:

- 1ο βραβείο: 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗ
για το project με τίτλο ««Επιχείρησέ το»
- 2ο βραβείο: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ, για το project με τίτλο «Επιχείρησέ το»
- 3ο βραβείο: ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ,
για το project με τίτλο «Παναρκαδική Ευωχία»
Οριακά τέταρτο κατατάχθηκε το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, με το project «Μελισσοκομική Επιχείρηση στην περιοχή Μεγαλόπολης», ενώ ακολούθησαν τα υπόλοιπα σχολεία.
Τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και δεν κέρδισαν ένα από τα τρία βραβεία, θα επιβραβευθούν με ιδιαίτερα αναμνηστικά δώρα από το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους μαθητές και στα σχολεία σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία και χώρο που θα συμφωνηθεί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: