Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Liu Yun: «Η Ελλάδα είναι κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού»

O Αναπληρωτής Κυβερνήτης κ. Liu Yun, της Περιφέρειας Ningxia Hui της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών του, συναντήθηκε σήμερα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδοπούλου.
Σκοπός της συνάντησης, που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ήταν η υπογραφή Συμφώνου Φιλίας. Η συμφωνία επισφράγισε το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από τις δύο πλευρές στις 15 Ιουλίου 2011.
Και οι δύο άντρες τόνισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου αγροτικών προϊόντων και της ενέργειας.

Ο κ. Χειβιδόπουλος τόνισε το γεγονός ότι η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Αργολίδα αποτελεί το σημαντικότερο αρχαιολογικό πάρκο τις Ελλάδας και κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Ενημέρωσε ότι -σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αργολίδας- υπάρχει διαθέσιμος κατάλογος με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα και την Ningxia ειδικότερα. Τέλος, προσκάλεσε την αντιπροσωπία να παρευρεθεί στην επόμενη εμπορική και βιοτεχνική έκθεση που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Αργολίδας αλλά και να παραστεί στο Φεστιβάλ Επιδαύρου προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.
O Αναπληρωτής Κυβερνήτης κ. Liu Yun εκφράσθηκε με θαυμασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού, κάτι που διδάσκονται τα παιδιά στην Κίνα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου. Τέλος, μετάφερε το ενδιαφέρον της περιφέρειάς του για εμπορικές συναλλαγές αγροτικών προϊόντων με έμφαση στο λάδι και το κρασί. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών και την έκφραση της κοινής πεποίθησης ότι «η φιλία που επισφραγίστηκε με τη σημερινή συμφωνία θα αποδώσει σύντομα καρπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: