Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

"Αντιγόνη" στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται, με ολική έκλειψη σελήνης, στις 20 και 21 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ και ο σκηνοθέτης της Δημήτρης Μπίτος, προσεγγίζουν το Σοφόκλειο δράμα, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν «την τραγικότητα της αγάπης ως επαναστατική πράξη, ως εξίσωση χωρίς λύση, ισχυρή ως φυσικό φαινόμενο και νόμο ενάντια στους νόμους του κράτους, κάθε εξουσίας ή λογικής».

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, βλέπουν την τραγωδία του Σοφοκλή ως «μία σύγχρονη αλληγορία πάνω στην πιο ισχυρή πραγματικότητα, που είναι το αιώνιο σκοτάδι του Θανάτου και η μοναδική ελευθερία που έχει κανείς στο πώς πεθαίνει. Ή μήπως στο πώς ζει;».
Η μουσική θα παίξει τον δικό της μοναδικό ρόλο σε μια παράσταση ιδιαίτερα σύγχρονη και ελληνική.
«Στόχος μας είναι να φέρουμε σε μια ουσιαστική συνάντηση ήχους του χθες και του σήμερα μέσα από τις μουσικές συνθέσεις του Blaine L. Reininger και του Ψαραντώνη», επισημαίνει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Δημήτρης Μπίτος. Ενώ το πενταμελές συγκρότημα πολυφωνικών «Διώνη» θα δώσει τον δικό του τόνο.

Η μετάφραση είναι του Μίνωα Βολανάκη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Κων/νος Ζαμάνης, τους φωτισμούς ο Νύσος Βασιλόπουλος και την χορογραφία η Ζωή Χατζηαντωνίου.
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Δράκου (Αντιγόνη), Ρηνιώ Κυριαζή (Ισμήνη), Τάκης Μόσχος (Κρέων), Χρήστος Σουγάρης (Τειρεσίας, Χορός), Γιώργος Συμεωνίδης ('Αγγελος, Εξάγγελος, Φύλακας, Χορός), Αλέξανδρος Τούντας (Τειρεσίας, Χορός) και Αντώνης Τσίλλερ (Αίμων).
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (Ζώνη Α), 20 ευρώ (Ζώνη Β), 10 ευρώ (Φοιτητικό - Ζώνη Β, ΑΜΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: