Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Harvard: “High School Summer Program - HSSP”, στο Ναύπλιον

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του ΚΕΣ (“High School Summer Program - HSSP”) το οποίο διήρκεσε από τις 25 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2012.

Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, το νέο αυτό πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε 13 υπότροφους -συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε Λύκεια της Αργολίδας, να έρθουν σε επαφή με βασικά ερωτήματα ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας, σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, προσεγγίσεις αλλά και προκλήσεις, με στόχο την προετοιμασία τους για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το Πανεπιστήμιο.

Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάστηκε και διευθύνεται από τον κ. Νικόλα Πρεβελάκη, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών στο Harvard και Αναπληρωτή Διευθυντή Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, ενώ το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος διαμορφώθηκε σε συνεργασία και με τους δύο προπτυχιακούς Εκπαιδευτικούς Συνεργάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, την Caroline Cox, φοιτήτρια κοινωνικών σπουδών από το Harvard και την Κατερίνα Χατζησάββα, φοιτήτρια παιδαγωγικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα εντατικό σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στη μελέτη της Ανθρωπότητας». Τα πρωινά ήταν αφιερωμένα σε παρουσιάσεις εργασιών από τους μαθητές, ανάλυση των κειμένων και γενική συζήτηση, ενώ τα απογεύματα προετοίμαζαν εργασίες για την επόμενη ημέρα. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για το ελληνικό αλλά και αμερικανικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και να συμμετάσχουν σε συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με καθηγητές αλλά και διοικητικό προσωπικό του Harvard. Το HSSP ολοκληρώθηκε με ένα συνέδριο κατά το οποίο οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες.
Η τελετή λήξης του προγράμματος πλαισιώθηκε με σύντομους χαιρετισμούς και μουσική από την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Μουσικής Πελοποννήσου.
Το Ίδρυμα με ανακοίνωσή του τονίζει: "Η επιτυχία του προγράμματος έθεσε τις βάσεις για τη συνέχισή του και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ναυπλιέων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αργολίδος, όλους τους Διευθυντές και καθηγητές των Λυκείων της Αργολίδος, όλους τους μαθητές που ενδιαφέρθηκαν για το πρόγραμμα, όλους βεβαίως τους συμμετέχοντες μαθητές καθώς κι όλους όσοι συνέβαλαν, άμεσα ή έμμεσα, στην οργάνωση και υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: