Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Το Ναύπλιον και το Άργος γιόρτασαν την Παναγία

 
Ναύπλιον -Αργολικό
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Αργολικό του δήμου Ναυπλιέων, συγκεντρώθηκε από νωρίς πλήθος πιστών, από όλα τα χωριά του κάμπου της Αργολίδας, για να ζήσουν κατανυκτικές στιγμές σε αυτό που έχει πλέον καθιερωθεί να λέγεται Πάσχα του καλοκαιριού και να τιμήσουν την Υπεραγία  Θεοτόκο.
Τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον Ιερό Ναό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Παναγιώτης Κιντής πλαισιωμένος από ιερείς των γύρω περιοχών.

Στο τέλος του  εσπερινού, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής εικόνας στα στενά γραφικά δρομάκια του χωριού, με μικρά κοριτσάκια ντυμένα αγγελάκια και την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Στον εορτασμό της κοιμήσεως της Παναγιάς, στο Αργολικό, παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασ. Σωτηρόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδας (Ν.Δ) Γιάν. Ανδριανός, ο Αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Αναστ. Χειβιδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Γιαν. Τζιαρίμας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λυκομήτρος και Αυγουστόπουλος κ.α.

ΆργοςΠανηγυρικά εόρτασε η πόλη του Άργους την θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Βυζαντινό ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία στο κοιμητήριο της πόλης, όπου τιμάται όλως ιδιαιτέρως η Παναγία.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ελευσίνος Ιερόθεος από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας πλαισιωμένος από ιερείς του Άργους.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο επίσκοπος Ελευσίνος κήρυξε τον θείο λόγο. Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση του επιταφίου της Παναγίας στην πόλη του Άργους.
Το παρών τους έδωσαν οι τοπικές αρχές της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Δημ. Καμπόσο, τους βουλευτές Αργολίδος(ΝΔ) Γιαν. Ανδριανό και Γιάν. Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ), τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τάσο Χειβιδόπουλο και τους  δημοτικούς συμβούλους Κώστα Γκαργκάσουλα και Δημ. Πλατή.
(Πηγή πληροφοριών "Αργολικές Ειδήσεις")

Δεν υπάρχουν σχόλια: