Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Γ. Τσούρνος: Πρόταση για ένα νέο Διοικητήριο

«Καθ’ οδόν» επληροφορήθηκα  ότι συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο  σχετικά με το θέμα του οικοπέδου στο οποίο θα προγραμματισθεί η ανέγερση διοικητηρίου του νομού και ότι ως οικόπεδο για το σκοπό αυτό προκρίνεται το αγρόκτημα το οποίο ένας τέως νομάρχης και στενοί συνεργάτες του είχαν αγοράσει  με μεγάλη καθυστέρηση τότε για την ανέγερση πανεπιστημιακής σχολής.

Κατ’ αρχάς ένα τόσο σπουδαίο θέμα έπρεπε να γίνει περισσότερης δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε. αλλά φαίνεται ότι από την πολύ διαφάνεια απειλούμεθα με «τύφλωση...»

Είχα και τότε αναφερθεί για την πανεπιστημιακή σχολή, με ενυπόγραφο άρθρο στον τοπικό τύπο, επανέρχομαι και σήμερα για το διοικητήριο ότι για το σκοπό αυτό  η πλέον ενδεδειγμένη θέση είναι ο χώρος προς την πλευρά της θάλασσας του αγροκτήματος των αγροτικών φυλακών από το οποίο μπορεί αδαπάνως να παραχωρηθεί το αναγκαίο τμήμα.
Ανησυχώ διότι τη χρήση του αγροκτήματος της Δαλαμανάρας για διοικητήριο λέγεται ότι προωθεί και η πλευρά του αντιπεριφερειάρχη.
Τώρα που και τα οικονομικά του κράτους είναι περιορισμένα ας μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος με λαϊκίστικο περιτύλιγμα που ζημιώνουν τον τόπο.
Θα είναι κατώτεροι των περιστάσεων όσοι ισχυριστούν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει το αναγκαίο τμήμα για το σκοπό αυτό.
                                                                     Ναύπλιο 22-10-2012
                                                                            Γ. Τσούρνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: