Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Χειβιδόπουλος: "Η Περιφέρεια μπορεί να αξιοποίησης την έκταση του ΚΕΜΧ"

Αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας του ΚΕΜΧ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος την χαρακτήρισε ως "αιφνιδιαστική εξέλιξη που εγείρει φόβους για προχειρότητα στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δημιουργεί υποψίες για μικροπολιτικά παιχνίδια στην διαδικασία επιλογής των διατηρηθέντων στρατοπέδων και προφανώς αναδεικνύει ασυνεννοησία μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεθοδεύσεις σαν αυτή του κλεισίματος ενός εν λειτουργία στρατοπέδου πλησίον της Αθήνας (ΚΕΜΧ Ναυπλίου), με παράλληλη επαναλειτουργία ενός κλειστού στρατοπέδου μακρύτερα της Αθήνας (ΚΕΝ Καλαμάτας), εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό".
Δηλώνει την εναντίωσή του στην απόφαση αυτή, "που θα πλήξει την άμεση οικονομία του Ναυπλίου", και απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. τονίζει ότι "το Υπουργείο οφείλει να δώσει άμεσα μια απάντηση για το πώς προτίθεται να αξιοποιήσει την έκταση «φιλέτο» των 370 περίπου στρεμμάτων που στεγάζει αυτή την στιγμή το ΚΕΜΧ".
Με την ανακοίνωσή του ο κ. Χειβιδόπουλος υποβαθμίζει την δυσμενή για την Αργολίδα εξέλιξη, ως αυτή να αφορά μόνον το Ναύπλιον και επιχειρεί "να βάλει χέρι" στα 370 στρέμματα και τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά
"Εμείς πάντως από την μεριά μας ως Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εφόσον μας ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε σχέδιο αξιοποίησης της υπάρχουσας έκτασης και της κτιριακής υποδομής που περιλαμβάνει, με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής αυτής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: