Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

3 μαχαιριές στην πλάτη (*Ανάβαλος *Αεροδρόμια *ΚΕΜΧ)

Τρεις οικονομικές μαχαιριές, στην πλάτη, δέχθηκε η Αργολίδα την προηγούμενη εβδομάδα.
Όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στα οποία στηριζόταν για να παλέψει και να κρατηθεί για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, ακυρώθηκαν ή ρίχτηκαν στις καλένδες.

Το αεροδρόμιο χαμηλού κόστους στην Τρίπολη, μέσω του οποίου είχε σχεδιαστεί η τουριστική και εμπορική ανάταξη της Ερμιονίδας, αποδεικνύεται «φρούδα ελπίδα».
Η επέκταση της διώρυγας του Αναβάλου προς Κουτσοπόδι και από εκεί προς Μιδέα,  «αναβάλλεται» λόγω διακοπής των έργων, εξ αιτίας της μεγάλης έκπτωσης με την οποία υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ), το οποίο λειτουργούσε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, υποδεχόμενο εκατοντάδες νέους κάθε ΕΣΣΟ, μετατρέπεται σε Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης και θα φιλοξενεί λίγες δεκάδες εκπαιδευομένων κάθε δίμηνο, μέχρι να κλείσει τελείως το 2014.




Η Αργολίδα, όπως αποδεικνύεται, δεν μπορεί να στηρίζει τις ελπίδες της, και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ούτε στην Κεντρική Διοίκηση, ούτε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Μπορεί όμως να στηριχθεί στους ανθρώπους της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Κάτι που, το αποδεικνύει αύριο, με την δημιουργία και την έναρξη εφαρμογής του δικού της σχεδιασμού για την τουριστική της ανάπτυξη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: