Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Εγκαίνια αύριο για το Λαογραφικό Eργαστήρι

Τις πόρτες του ανοίγει αύριο (Κυριακή) στις 6:00μ.μ. το Λαογραφικό Εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων στο Κρανίδι. Mετά  από την επιτυχημένη παρουσία της εθελοντικής του ομάδας εργασίας στην 2η «Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου», με την επίδειξη παρασκευής χειροποίητων σαπουνιών, η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου αποφάσισε τα ακόλουθα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Προέδρου της κ. Δήμητρας Μονά: «Μετά από την δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμιζής αποφάσισε την σύσταση του αντίστοιχου εργαστηρίου ώστε να διαδοθούν στις νεότερες γενιές οι τρόποι   παρασκευής των τοπικών μας παραδοσιακών προϊόντων». 
Ο  Αντιπρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Νίκος Παππάς,  στο οποίο υπάγεται και το Λαογραφικό Εργαστήρι μας μίλησε για το μήνυμα των επικείμενων δράσεων του:  «Η απόφαση της λειτουργίας του Λαογραφικού Εργαστηρίου στο Κρανίδι έγκειται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας για την αναβίωση του λαϊκού μας πολιτισμού και της παραδοσιακής κουλτούρας».




Κορμός του συγκεκριμένου λαογραφικού εργαστηρίου είναι τα μέλη της   εθελοντικής του ομάδας, εκ των οποίων η κ. Σούλα Παλυβού μας είπε τα εξής:  «Θα αναλαμβάνει μια νοικοκυρά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αναδεικνύει τις μεθόδους παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων. Θα έχει και επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρόσκληση σχολείων με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μαγείρεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: