Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Έκθεση στο Τριανόν: Τα καλύτερά μας χρόνια

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του «Τριανόν» στο Ναύπλιον, για να φιλοξενήσει τον κόσμο που παραβρέθηκε στην Φωτογραφική Έκθεση και την προβολή του νέου ντοκυμαντέρ του Γιώργου Αντωνίου με τίτλο "τα καλύτερά μας χρόνια", που αφορά την χθεσινή γυμνασιακή ζωή στην Αργολίδα. Έτσι, δεκάδες επισκέπτες, έμειναν "εκτός νυμφώνος".
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου και ο ΔΟΠΠΑΤ.
Τόσο ο Δήμαρχος, Δημήτριος Κωστούρος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Κώστας Χελιώτης, όσο και ο Δημήτρης Γεωργόπουλος από τα Αρχεία νομού Αργολίδας,
Γιώργος Αντωνίου
εξείραν το εργο του δημοσιογράφου -ερευνητή Γιώργου Αντωνίου που χρόνια τώρα, προσπαθεί να διασώσει εικόνες από το παρελθόν του τόπου, και να το αναδείξει.
Συγκινητικές ήσαν οι στιγμές που εξελίχτηκαν εμπρός στις δεκάδες παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Έκθεσης, αλλά και κατά την διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ, όπου πολλοί αναγνώρισαν παλιούς φίλους, συμμαθητές και καθηγητές, ξανάφεραν πίσω στην μνήμη στιγμιότυπα της γυμνασιακής ζωής.
Στον ρόλο και την αξία  της συλλογής αρχειακού υλικού, αλλά και στις δραστηριότητες των Αρχείων Νομού Αργολίδας, αναφέρθηκε ο επικεφαλής τους, Δημήτρης Γεωργόπουλος, που κάλεσε και τον κόσμο να συμβάλλει στο έργο των Αρχείων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: