Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κωστούρος: Παράδειγμα πολιτικού ήθους και αποτελεσματικότητας στην πολιτική ζωή

Πρώτα κέρδισε την αμέριστη βοήθεια του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε «ανοιχτή γραμμή». Στην συνέχεια πέτυχε την συμπαράσταση του Περιφεριφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος δέσμευσε τα σχετικά κονδύλια. Μετά ζήτησε και κέρδισε την βοήθεια των βουλευτών Γιάννη Ανδριανού και Γιάννη Μανιάτη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και όλων σχεδόν των Περιφερειακών Συμβούλων.
Ο στρατηγικός σχεδιασμός Κωστούρου, που συμπυκνώνεται στην φράση «η αναβάθμιση του λιμανιού είναι υπόθεση ολόκληρης της Αργολίδας», πέτυχε. Τους έπεισε! Οι δυνάμεις ενώθηκαν και η Αργολίδα κέρδισε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της τελευταίας διετίας.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος και ο Λιμενάρχης Γ. Μαρίνης, στρατεύθηκαν στην υπηρεσία του κοινού σκοπού και οι υπηρεσίες Δήμου, Λιμενικού Ταμείου και Περιφέρειας, συνεργάσθηκαν και υπερέβαλαν εαυτόν για να πετύχουν το ακατόρθωτο. Και όλα αυτά χωρίς θόρυβο και φανφάρες.
Την Δευτέρα το απόγευμα, μόλις ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανακοίνωσε ότι ο φάκελος των έργων αναβάθμισης του λιμένος Ναυπλίου είναι πλήρης και εγκρίθηκε η ένταξη των έργων (ύψους 3.900.000 ευρώ) στο ΕΣΠΑ, ο Δημήτρης Κωστούρος, που ήταν παρών,  τηλεφώνησε στον τέως Δήμαρχο Ναυπλιέων, Παναγιώτη Αναγνωσταρά, για να του πεί ότι, «το κοινό όνειρο, που ξεκίνησε επί δημαρχίας του, γινόταν πράξη».
Σήμερα (Τρίτη) το πρωί, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ζήτησε την συμβολή των δημοσιογράφων στην ενημέρωση των δημοτών, προκειμένου να γίνει γνωστή η συμβολή του πολιτικού, του αυτοδιοικητικού και του υπηρεσιακού δυναμικού της Αργολίδας στην προσπάθεια υπερνίκησης της γραφειοκρατίας και του χρόνου, μέχρι να συμπληρωθεί ο φάκελος του έργου εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.

Δεν αναφέρθηκε στον εαυτό του καθόλου. Αντιθέτως, τελειώνοντας είπε: «Η εποχή του… ‘κατόπιν ενεργειών μου’ πέρασε. Αν θέλουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου, πρέπει πια να ακολουθούμε το δόγμα ‘Όλοι μαζί μπορούμε’».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: