Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

To 22ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το Ναύπλιο θα φιλοξενήσει και φέτος το 22ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ, από 21 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2013, πιστό στα καλλιτεχνικά του ραντεβού.
Με 10 μουσικές βραδιές με ευφάνταστες και δημιουργικές συμπράξεις ερμηνευτών, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, φέτος το μουσικό φεστιβάλ έχει ως κεντρικό κορμό την ελληνική πολιτιστική και μουσική δημιουργία ως ένα "χρέος" υπενθύμισης, ιδιαίτερα σήμερα με την περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα που πλανάται στη χώρα, της προσφοράς στη μουσική και τον πολιτισμό της Ελλάδας και στους δημιουργούς – ερμηνευτές της
Το βασικό πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ Ναυπλίου διανθίζεται με ξεχωριστές μουσικές κλασικών και σύγχρονων συνθετών και διακεκριμένους καλλιτέχνες του κόσμου.  
Με τις ιδιαίτερες επιλογές του και το σταθερά χαμηλό εισιτήριό του, το 22ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου  θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους του Δήμου μας  να απολαύσουν ερμηνείες υψηλής ποιότητας στην πλατεία Αρβανιτιάς, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Παλαμήδι, στον χώρο πολιτισμού «Φουγάρο» και στο Βουλευτικό.

Παράλληλες εκδηλώσεις
1.Πέμπτη 27 Ιουνίου,  Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, 11.00 /
Ανοιχτός Διάλογος: «Και μετά τις μουσικές σπουδές τι;» /
Συμμετέχουν οι Παναγιώτης Μάρκου, Γιάννη Βακαρέλης, Χρήστος Τσενές, Γιάννης Βαλιάντζας και οι μαθητές  των Ωδείων, του μουσικού σχολείου Αργολίδας και οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

2.Παρασκευή 28 Ιουνίου, Παλαμήδι / Friday 28 June,  Palamidi Castle
Με τη λήξη της συναυλίας, στην έξοδο του κάστρου, το ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ θα σας προσφέρει ένα ποτήρι κρασί για να απολαύσετε την πόλη από ψηλά.

3.Σάββατο 29 Ιουνίου, Παλαμήδι / Saturday 29 June. Palamidi Castle
Με τη λήξη της συναυλίας, στην είσοδο του Κάστρου «ΠΑΛΑΜΗΔΙ», θα σας αποχαιρετήσουν μουσικά η Φιλαρμονική και η Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ  Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη, με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: