Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΙΠΟΛΗ: Υποψηφιότητα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» το 2021

Η υποψηφιότητα της Τρίπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι ένας στόχος, με τεράστια τουριστικά και οικονομικά οφέλη, που θέλει να επιτύχει ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης για την πόλη του.
«Η Τρίπολη είναι σε θέση να επιτύχει» δηλώνει ο Γιάννης Σμυρνιώτης. «Μπορεί να αναδείξει τη Μοναδικότητα της όσο και την Ευρωπαϊκή της Διάσταση και να διεκδικήσει το χρίσμα για το έτος 2021 σε σχέση με τις άλλες υποψήφιες ελληνικές πόλεις. Η Τρίπολη είναι πρωτεύουσα της μυθικής Αρκαδίας, μιας περιοχής με τεράστιο πολιτισμικό βάρος για τη χώρα, την Ευρώπη και την ανθρωπότητα».
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο «αν είναι καιρός για τέτοια όνειρα», ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης απάντησε: «Αξίζει να αποκομίσουμε όλα τα τουριστικά και οικονομικά οφέλη που προσφέρει αυτός ο θεσμός».
Το έτος 2021, κατά το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να έχει τη μία από τις δύο πόλεις –Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, συμπίπτει με την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων έναντι των Τούρκων κατακτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: