Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο Γιάννης Μπάρτζης Νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων

Γιάννης Μπάρτζης
Μετά από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Κόρινθο, στη Γενική Συνέλευση της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» στις 17-12-2013, ακολούθησε συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20-12-2013 στον Άσσο, όπου ομόφωνα ορίστηκαν ως:
Πρόεδρος: Γιάννης Δ. Μπάρτζης (Αρχαία Κόρινθος)
Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκκωνάκης (Κιάτο)
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Κωστούρος (Νεμέα)
Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη (Νέλλη) Σπηλιοπούλου (Κάτω Διμηνιό)
Ταμίας: Γιώργος Κασκαρέλης (Κιάτο)
Μέλος: Γιάννης Σώκος (Διμηνιό)
Μέλος: Ελένη Κυριακοπούλου (Άσσος)
Ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Μπάρτζης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς όλα τα μέλη, τα ευχαρίστησε για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια για την επίτευξη των σκοπών της «ΕΚΣ».
Το νέο Δοικητικό Συμβούλιο ξεκινά τη δεύτερη τριετία του Σωματείου των Κορινθίων Συγγραφέων σε καιρούς δύσκολους, επιμένοντας, παρά τους αρνητικούς οιωνούς, στα αρχικά δημιουργικά του οράματα.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΡΤΖΗ
Ο Γιάννης Δ. Μπάρτζης γεννήθηκε το 1951 στην Αρχαία Κόρινθο, όπου και ζει μόνιμα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.  Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Είναι διδάκτορας του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται πάνω από τριάντα χρόνια ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Η παρουσία του στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας είναι σημαντική, με συγγραφή βιβλίων για παιδιά κι εφήβους και με τη δημοσίευση άρθρων και μελετών. Έχει γράψει βιβλία για τη σχολική εργασία, ενώ πολυσέλιδα άρθρα και μελέτες του για διάφορα ζητήματα της παιδικής λογοτεχνίας καθώς και κριτικές του για παιδικά βιβλία έχουν δημοσιευθεί στην Επιθεώρηση Παιδικής Λογοτεχνίας, στον Οδηγό Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας και σε άλλες περιοδικές εκδόσεις.
Από το 1993 εκδίδει στην Αρχαία Κόρινθο την τρίμηνη τοπική εφημερίδα "Ακροκόρινθος".
 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: