Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ιδρύεται έδρα για την Μελέτη του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Φιλοσοφική σχολή Θεσσαλονίκης, με χρηματοδότηση του Ιβάν Σαββίδη


Στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ιδρύεται έδρα με γνωστικό αντικείμενο την Μελέτη του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η έδρα θα χρηματοδοτηθεί από το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδης», ιδρυτής και Πρόεδρος του οποίου είναι ο γνωστός Έλλην από τον Πόντο, Ιβάν Σαββίδης.
Με χρηματοδότηση του ιδίου Ιδρύματος θα ιδρυθεί και μία ακόμη έδρα, με γνωστικό αντικείμενο την Ρωσσική γλώσσα και τον Πολιτισμό.


Το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδης», εγκαινιάζοντας την συνεργασία του με την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, θα υπογράψει Σύμωνο Συνεργασίας με αντικείμενο την προώθηση δράσεων εκπαιδευτικού, ερευνητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις και η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας από τον Ιβάν Σαββίδη και τον Πρόεδρο της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητή Περικλή Μήτκα, θα γίνουν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, μετά από κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι δύο συμβαλλόμενοι.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΚΡΥΦΟ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ;