Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

«Έφυγε» ο επιχειρηματίας Γιώργος Δραγώνας

+ Γιώργος Δραγώνας
Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του επιχειρηματία Γιώργου Δραγώνα την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσε θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και όχι μόνον.
Ο γνωστός επιχειρηματίας πέθανε σε ηλικία 67 ετών την ώρα που κολυμπούσε την περασμένη Παρασκευή στην Ανάβυσσο
Τα ακριβή αίτια του θανάτου ωστόσο θα προσδιοριστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.
 Ποιος ήταν ο Γιώργος Δραγώνας
Γεννημένος στις 30 Μαΐου του 1947 ο Γιώργος Δραγώνας ήταν γιος του επιχειρηματία Θεμιστοκλή Δραγώνα.
Κάτοχος δύο πτυχίων - ΑΣΟΕΕ και Νομικής- εργάστηκε ως δικηγόρος και παράλληλα ως νομικός σύμβουλος των πολυκαταστημάτων Δραγώνα μέχρι το 1987 οπότε και η εταιρεία έκλεισε οριστικά μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε από τρομοκρατική ενέργεια το 1981 (ολοσχερής καταστροφή μετά από εμπρησμό) .


Το 1994 ο Γιώργος Δραγώνας ίδρυσε την εταιρεία «Δάφνη Επικοινωνίες» ΑΕ που διακρίθηκε στον χώρο των περιοδικών. Διατέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας μέχρι το 2004 οπότε η εταιρεία πουλήθηκε στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Παράλληλα ασχολήθηκε με το real estate και διετέλεσε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Νέα Κτηματική» ΑΕ ενώ διατέλεσε σύμβουλος πολυεθνικών εταιρειών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.
Ο Γιώργος Δραγώνας είχε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση. Για 15 χρόνια αποτέλεσε πρόεδρος του think tank του «Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας», υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ Ξενία-Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος τη διετία 1989-1991 και το 1993 ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, θέση που διατήρησε και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Είχε επίσης έντονη παρουσία στον χώρο του πολιτισμού: Υπήρξε, επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Θεάτρου του Νότου, αντιπρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων (2003-2008) και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2007-2011).
Από το 2009 ώς το 2011 διοργάνωσε την Art Athina, από το 2001 ώς το 2010 εξέδιδε το περιοδικό «Highlights», ήταν μέλος του ΔΣ στο Θέατρο του Νότου του Γιάννη Χουβαρδά, και από το 2007 ως το 2011 πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού.

Ο Γιώργος Δραγώνας υπήρξε, παρασκηνιακώς, πολιτικός παράγων στηρίζοντας κινήσεις του ευρύτερου Εθνικού και Πατριωτικού χώρου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μας κρύβετε πως ήταν παντρεμμένος με την γνωστή Εθνοαποδομίστρια και φίλη της Κουτσίκου, Θάλεια Δραγώνα;

Ανώνυμος είπε...

έλα βρε νούμερο! πέθανε ο άνθρωπος!